Quick Project Scan

 

U wilt aan een IT-project beginnen en u wilt weten of alle seinen bij start op groen staan? Of wilt u een al lopend IT-project laten toetsen? 

 

De DirectIT Quick Project Scan is dan de oplossing! Voor een vast bedrag ontvangt u snel een oordeel inclusief verbetervoorstellen ten aanzien van de aspecten scope, budget, planning en projectorganisatie.

 

DirectIT kan ook meteen het IT-projectmanagement voor u uitvoeren, ongeacht in welke fase van uitvoering uw IT-project is.

 

 

 

 

Waarom een Quick Project Scan?

Er staat een IT project op stapel en u wilt een second opinion over de kans van slagen. Of er loopt al een IT-project en u wilt weten of dit project op koers ligt. De aanleiding kan divers zijn: gewoon een geruststelling dat alles in orde is of als reactie op een signaal (of juist op het ontbreken daarvan).

 

Wat levert een Quick Project Scan op?

U krijgt inzicht in 'wat' het project zou moeten opleveren, 'hoe' het projectteam dat denkt te realiseren en in welke mate het projectteam dit aan het 'doen' is. Tevens krijgt u inzicht in de scope waar het projectteam aan werkt, welke budget er (nog) is en welke huidige planning gehanteerd wordt. Ook hoort u of deze drie dimensies - scope, budget en planning - met elkaar in overeenstemming zijn. Dit alles wordt aangevuld met een beeld op de projectorganisatie.

 

Hoe werkt de DirectIT Quick Project Scan?

De vier stappen zijn eenvoudig en transparant:

  1. Kennismaking & Intake
  2. Offerte
  3. Uitvoering
  4. Rapportage

De kennismaking/intake vindt plaats in maximaal twee uur samen met enkele personen die het meeste van het project afweten. Afhankelijk van de omvang van het project en de hoeveelheid documentatie die beschikbaar is krijgt u vooraf van DirectIT een vaste prijs voor de Quick Project Scan. Na akkoord voert DirectIT de scan uit en rapporteert de resultaten aan u. 

 

Hoe krijg ik een Quick Project Scan?

Bel Joost de Haan van DirectIT, maar u kunt ook ons formulier invullen; wij nemen dan contact met u op. Vermeld dan alstublieft indien mogelijk een korte omschrijving of titel van het project waarvan u een Quick Project Scan (QPS) nodig heeft.