AVG

Algemene Verordening Gegevensbescherming

 

U wilt weten of uw organisatie voldoet aan de AVG? Of u weet al dat u aan de slag moet om uw organisatie te laten voldoen aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)?

 

DirectIT kan in beide gevallen samen met u als concreet resultaat leveren dat de privacy van uw relaties bij uw organisatie gewaarborgd is conform de AVG.

 

Wat levert DirectIT als concreet AVG-resultaat?

DirectIT levert samen met u op dat uw organisatie voldoet aan de AVG. Dit doen we aan de hand van het AVG-10 stappenplan van de Autoriteit Persoonsgegevens,

 

Wat is de AVG in een notendop?

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacyregels gelden in alle landen van de Europese Unie. De AVG versterkt de bestaande privacyrechten van EU-burgers. Daardoor krijgen organisaties wel meer verantwoordelijkheden. 

 

Waarom moet ik voldoen aan de AVG?

Positief bekeken: uw relaties weten dan dat privacy bij uw organisatie in vertrouwde handen is! Formeel antwoord: de Europese verordening AVG gaat op 25 mei 2018 in werking en geldt voor alle organisaties in alle EU-landen, dus ook voor uw organisatie! In Nederland vervangt het de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) waaraan u ook al had moeten voldoen. Het geldt voor álle organisaties, dus niet alleen voor beursgenoteerde bedrijven, maar ook voor het MKB.

  

Hoe weet ik of mijn organisatie voldoet aan de AVG?

Als u zichzelf deze vraag stelt, dan bestaat de kans dat uw organisatie nog niet helemaal voldoet aan de AVG. DirectIT helpt u ten eerste te inventariseren wat u nog moet doen om wel te gaan voldoen. Vervolgens gaan we samen het project uitvoeren, met als concreet resultaat dat uw organisatie klaar is voor relaties om hun privacyrechten uit te oefenen. Tevens bent u dan klaar voor een eventuele toetsing door de handhavende instantie Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Wat is de toegevoegde waarde van DirectIT?

DirectIT zorgt er voor dát uw AVG-project daadwerkelijk start en dat er voortgang blijft tot en met het gewenste eindresultaat. U bepaalt zelf in welke mate u en uw medewerkers zelf het uitvoerende werk uitvoeren. Als u bijvoorbeeld onvoldoende capaciteit beschikbaar heeft, dan kan DirectIT dat voor u invullen. Maar desgewenst levert DirectIT alleen het projectmanagement en doet u zelf het meeste werk.

 

Hoe start ik het AVG-project?

Bel Joost de Haan van DirectIT, maar u kunt ook ons formulier invullen; wij nemen dan contact met u op. Vermeld dan alstublieft het onderwerp AVG.

 

Achtergrondinformatie: Autoriteit Persoonsgegevens